torsdag 2. juli 2009

NSB gir bot til noen, men ikke alle

Jeg har tidligere fortalt om hvordan jeg fikk bot selv om jeg hadde månedskort. Fredag skulle jeg hjem på ferie og på Oslo S gikk det på en trio fra (jeg gjetter litt) Trondheim. Et eller annet sted i Trøndelag nær Trondheim. De virket som hyggelige folk og vi satt alle i lokaltogets månedskortvogn. Så overhørte jeg at de snakket om at en måtte gå og kjøpe billetter. Egentlig får man ikke kjøpt billetter i månedskortvognene. Man får ikke engang stemplet billetter, slik jeg så smertefullt oppdaget for en stund siden.

Så jeg sa til dem at de kunne risikere bot og at de kanskje burde flytte fremover i togsettet til en betjent vogn. Alternativt kunne de “spille på utenbysfra-kortet”, som jeg sa. De takket pent for rådet, snakket litt sammen og bestemte seg for å bli.

Så kom konduktøren og en av trioens menn sa “vi sitter visst i feil vogn”. De påpekte altså at de visste de satt i feil vogn! “Hahaha det gjør ingenting!” sa konduktøren, stemplet billettene og gikk videre til andre som han også stemplet for.

Eh? Turister har det jammen fint. Dette går fint sammen med hvor lett turister slipper unna bøter fra Oslo Sporveier ved å påstå de ikke forsto språket eller skiltene (som forøvrig er på norsk, engelsk og tysk…).

Uansett var det hyggelig at trønderne slapp unna bøtene, for jeg liker hyggelige trøndere, men jeg er fortsatt litt sår for boten jeg selv fikk enda jeg hadde månedskort.

Noen artikler fra Dagbladet om NSB i år:

Blir nektet på toget til Kristiansand

Full togstans i Oslo

Livstruende skadd etter støt fra kjøreledning

Politisk bløff om dobbeltspor og lyntog

Togforsinkelser i morgentrafikken på Skøyen

Heliumballong skapte togtrøbbel i Oslo-området

Togforsinkelser i Oslo-området

Nytt togkaos på Østlandet

Tog evakuert etter røykutvikling ved Nationaltheatret

Signalfeil lammer trafikken på Oslo S

Godstog sperret for Bergensbanen

Togproblemer i morgentrafikken

All togtrafikk i Oslo-området forsinket onsdag

Teknikken svikter på togene i vinterværet

Avsporing gir togtrøbbel i morges

Snøen skaper problemer for kollektivtrafikken

- Alt går tregere i dag

Innstiller tog nord for Lillestrøm

Stopp på Sørlandsbanen

Ingen kommentarer: