søndag 21. september 2008

NSB ... igjen

Jeg klaget og fikk avslag. At ting fungerer som de gjør burde jeg visst, mener NSB, for slik har det vært siden 80-årene og da må jo alle vite det! Vel, jeg har ikke tatt slike tog noen gang, og har levd en stund. På 90-tallet tok jeg ofte Vestfoldbanen og der er/var det ikke slikt.

Så da må jeg betale kr 900. Samme uke som jeg fikk avslaget hadde NSB to forsinkelser (hhv 50 og 30 minutter) og en avlysning som førte til at jeg måtte stå hele veien til Oslo! Snakk om å strø salt i såret. Og dette var bare forsinkelser JEG opplevde.

Hva betaler vi tusenlappene for hver måned, NSB?

3 kommentarer:

Baardsen sa...

Hva med buss? :)

Når det gjelder NSB er de mere standhaftige enn hvilket som helst bomselskap eller parkeringsselskap. Jeg har møtt fleksibilitet hos både Center Park, utskjelte EuroPark og Fjellinjen. Men NSB? Glem det! De er statlige og forholder seg kun til regelverk og ikke noe annet.

I dag kjører jeg kun bil og buss. Tok toget til Moss for en måned siden og det gjør jeg nok ikke igjen hvis jeg ikke må. 232 kroner tur/retur!!!

Det er jo godt vi har fått miljøpartiet SV i posisjon...

Rolf Barbakken sa...

Bussen går langt langsommere. Jeg bruker en time til jobben med bil/tog fra her jeg bor. Buss ville tatt mer enn dobbelt så lang tid og to busselskaper. Månedskortet på buss bare for det ene selskapet koster 600 mer enn for toget for den strekningen jeg må ta.

La toget være statlig, men ikke driv det som en bedrift med økonomimål. Målene burde være samfunns- og miljøøkonomiske. Toget er altfor dyrt idag. Det burde vært et fellesgode.

SV har ikke nok makt i miljøspørsmål. Problemet er at jeg ikke synes de burde få så mye mer makt på andre områder. Men nå sporer vi av temaet :P

Rolf Barbakken sa...

Jeg glemte å nevne at den ene bussen jeg måtte tatt er et NSB-selskap...